ANTİOKSİDANLAR ve 3 EVRE
Bebeklik evresi
İnsan vücudu bebeklik evresi hariç yaşamı boyunca vücudumuzdaki zararlı maddelere karşı doğal koruyucu madde olan antioksidanları üretir veya dışarıdan hazır alır. Bebeklik evresinde antioksidan üretilmez veya dışarıdan alınamaz. Çünkü bebeklik evresinde organlar tam gelişmediği için antioksidanları da tam olarak üretemez. Anne karnında iken ve anne sütü ile bebeğe geçen antikorlar bebekler için büyük fırsattır. Bu bakımından en büyük görev anneye düşmektedir. Annenin antioksidanlarca zengin besinlerle beslenmesi ve zararlı alışkanlıklardan kaçınması bebeğe toksinlerin ulaşmasını engelleyip, antioksidanların bebeğe geçmesini sağlayarak bebeğin daha sağlıklı doğması ve büyümesine sebep olur.
Gençlik evresi
Bebeklik evresinden snra gençlik evresi gelmektedir. Gençlik evresinde 25 yaşına kadar sağlıklı şekilde salgılanan antioksidan 25 yaşından sonra yeterli olarak salgılanamadığından besinler yoluyla vücuda alınır. Gençlik evresinde dışarıdan hazır alınmayan antioksidan cilt sarkmalarına, erken yaşlanmaya ve kemik erimesine yol açan toksinlere karşı vücudumuzu savunamaz. Bu nedenle hangi yaşta olursak olalım antioksidan tahlilleri yaptırarak vücuttaki değerini öğrenelim ve bu değere göre beslenelim.
Yaşlılık evresi
İnsan vücudundaki organların gelişmesini durdurduğu evre yani yaşlılık evresinde vücudun en önemli destekçileri antioksidanlardır. Vücut antioksidanları üretemez, aksine normalin üzerinde toksin saldırısına maruz kalır. Vücut direncini arttırmak, kanseri ve hızlı yaşlanma etkilerini azaltmak için vücudumuzun antioksidanlarca zengin, mevsiminde ve günlük besinlerle desteklenmesi edilmesi gerekmektedirl. Yaşlılık evrensindeki insanlar bolca koenzim Q-10 ve c vitamini tüketmeleri lazımdır. Çünkü bu iki madde antiokasidanlarca zengin oldukları için yaşlılığın bir numaralı düşmanlarındandır.