Güzellik

Allık Sürerken Yüz Şekline Dikkat

Kadınlar için makyaj ile güzel hale gelmenin bir takım kuralları vardır. Özellikle allık sürerken kadınların yüz şekline uygun bir şekilde uygulama yapması gerekir.

Yüz Şekline Göre Allık Sürme

Kadınların daha güzel bir hale ulaşmasında allık uygulamaları önemli bir yer tutar. Kadınlar her zaman bakımlı bir görüntü içerisinde bulunmak ister. Bunun için de genellikle makyaj yaparak bu bakımlı hale elde etmeye çalışır. Makyaj uygulamalarında ise olmazsa olmaz ürünlerin başında allık gelir. Kadınlar allık sayesinde elmacık kemiklerini daha belirgin bir hale getirir. Bu sayede de istedikleri güzel görünüme ulaşabilirler.

Allık uygulaması ile elmacık kemiği ortaya çıkarmada bir takım dikkat edilmesi gereken kurallar bulunur. Kadınların allık sürerken yüz şekline dikkat etmesi gerekir. Kusursuz güzelliği elde etme noktasında bu uygulamalar son derece önemlidir.

Hangi Yüz Şekli Nasıl Allık Sürmeli?

  • Oval yüze sahip kadınların elmacık kemiklerini ortaya çıkarması son derece kolaydır. Bu nedenle de allık sürerken küçük bir uygulama ile istedikleri görünüme ulaşabilirler. Oval yüze sahip kişilerin elmacık kemikleri zaten belirgin olduğu için, elmacık kemiğinin üzerine hafif bir şekilde allığı sürmek bile yeterli olacaktır.
  • Kare yüze sahip olanlar, sert bir yüz hattı görünümü elde ederler. Bu nedenle de allık sürerken sert ifadenin biraz yumuşatılması amaçlanır. Bunun için de elmacık kemiğinin direkt üzerine allık uygulamak önerilmez. Bunun yerine burundan dik b,r şekilde aşağı doğru allık uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Uzun yüze sahip kişilerin belirgin elmacık kemiği görüntüsünden uzaklaşması gerekir. Yüz şekline göre allık uygulaması sırasında uzun yüze sahip olanların titizlik içerisinde hareket etmesi gerekir. Yanaklardan başlayan ve saç diplerine doğru uzanan uygulamalar sayesinde de istenilen yumuşak görüntü elde edilir.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu