Dekorasyon

Dekorasyona Uygun Koltuk Seçmenin İncelikleri

Dekorasyona Uygun Koltuk Seçmenin İncelikleri Nelerdir? Evinizi hangi tarz dekorasyonla döşemiş olursanız olun, uygun koltuk seçmediyseniz gerekli etkiyi yaratamazsınız. Koltuk seçiminde bazı önemli püf noktaları vardır. Peki bu püf noktalar nelerdir? Nelere dikkat edilmelidir? İşte dekorasyonu uygun koltuk seçimi hakkında merak edilen tüm detaylar yazımızda..

Dekorasyona Uygun Koltuk Seçmenin İncelikleri Nelerdir? Görselliğin ve uyumun yanında, rahat ve konforun da önemi büyüktür. İlk olarak salonunuzun boyutlarını gözden geçirin. Koltuk takımını nereye koyacaksanız, boşlukların ölçülerini ona göre alın. Salondaki diğer eşyaların boylarını gözden geçirerek, koltukların hangi yükseklikte daha güzel duracağına karar verin.

Koltuk Seçimi Nasıl Olmalı

Dekorasyona uygun koltuk seçimi, salonun genişliği ile doğru orantıda olmalıdır. Salon dekorasyonundaki renklere göre koltuk seçimi Koltuk takımının ölçülerini belirledikten sonra, sıra geldi renk seçimine. Halılar, perdeler, odanın genel renk durumu, duvar rengi ve objelerin yoğunluğu gibi etkenler, koltuk renginin en belirleyici unsurlarıdır. Tüm bu görsellere uyan bir renk seçiminde bulunulması gerekmektedir.

Koltuk Modeli

Koltuk modeli ve rengi seçilirken, salonla tam bir uyum içinde olacak şekilde karar verilmelidir. Koltuk modelleri titizlikle incelenmeli, eğer salon veya oturma odası küçükse ve etrafta desenli eşyalar varsa düz renkte bir seçim yapılmalıdır. Düz renkte bir kumaşla kaplı olan koltuklar, üzerinde oluşabilecek lekeleri çok çabuk belli eder. Koltukların leke belli etmesini istemiyorsanız, kendiliğinden desenli kumaşlarla kaplı koltukları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda leke tutmayan ve silinebilen koltuklar, daha kullanışlı olacaktır.

Koltuk Takımının Konforu

Koltuk takımının konforunu test edin! Salon dekorasyonu seçeneklerinde, koltuk takımının ayrı bir yeri vardır. Renklerinin ve modelinin yanı sıra, rahat ve konforlu koltuklar hem sizin hem de evinize gelecek olan konukların rahat etmesini sağlar. Bundan dolayı, koltuk seçiminde bulunurken üzerine oturarak test edin. Koltuk minderleri içine gömülürcesine çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır. Koltuğa oturduğunuz ve sırtınızı dayadığınız zaman, ayaklarınızın yere tam olarak değmesi gerekmektedir. Eğer ayaklarınız yere değmiyor ve hava da kalıyorsa, bu koltuk size uygun bir koltuk değildir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu