Anne-Bebek

32 Haftalık Gebelikte Anne ve Bebekte Yaşanan Değişimler

32 Haftalık Gebelikte Anne ve Bebekte Yaşanan Değişimler Nelerdir? Anne adaylarının gebeliğinin ilerlediği ve doğuma doğru gittiği 32 haftalık gebelik dönemine gelindiğinde bebeğinizin içinde yaşamış olduğu onu koruyan amniyon mayi sıvısı en üst seviyede bulunmaktadır. Bundan daha fazla bir seviyeye bu sıvı artık çıkmayacak.

32 Haftalık Gebelikte Anne ve Bebekte Yaşanan Değişimler Nelerdir? Bebeğiniz büyümeye devam etmekte ve yaşadığı alan artık dar gelmeye başladı. Anne adayları artık bebeklerinin hareketlerini daha net ve güçlü bir biçimde duymaya başlarlar. Cilt altı yağ dokusu artmaya devam etmekte bu da bebeğinizin cildini daha pürüzsüz yapmakta ayrıca kırmızı olan cildi yavaştan pembeye doğru dönmektedir. Cilt altında depolanan yağ dokusu bir bakıma bebeğinizin enerji kaynağı ve doğumdan sonra ise kendi vücut sıcaklığını ayarlaması içindir.

Bağışıklık sistemi gelişmeye devam ediyor buda artık azda olsa hastalıklara karşı dirençli olacağını göstermektedir. El ve ayak tırnaklarının yatakları dolmuştur. Dışarıdan gelen sesleri net olarak bebeğiniz duyar onunla konuşun, ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin, dinlendirici müzikler dinletin.

32 Haftalık Gebelikte Anne ve Bebeği

Anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan olan bebeğin boy ve kilosuna bakarsa gebelikte 32. hafta döneminde bebeğinizin 1500 ile 1700 gram aralığındadır. Boyu ise 42 ile 45cm aralığında olmaktadır. Doğum sonrasında annesini emmek için hazırlık yapmakta çünkü ultrasonda parmağını emdiğini görmek mümkün. Böylece emme ve yutma kabiliyeti de gelişmekte.

32 Haftalık Gebelikte Anne Adayı

Şimdiye kadar anne adayları doktor kontrollerine 4 hafta da bir giderken artık bu süre yarı yarıya düşer ve her 2 hafta da bir doktor kontrollerine gitmeye başlarlar. Gebeliğin 36. Haftasına kadar her 15 günde bir 36. Haftasından sonra ise her hafta kontrole gidilir. Ancak sizi rahatsız eden bir durum varsa kontrol zamanı gelmeden de doktorunuzu ziyarete gidebilirsiniz.

Gebeliğiniz ilerledikçe hem rahminiz hem de bebeğiniz büyümekte buda diyaframınıza baskı yapmakta ayrıca midenizi de rahminiz sıkıştırmaktadır. Bunların sonucunda nefes darlığınız ve mide yanması şikayetiniz olabilir. Her anne adayının gebeliği boyunca alması gereken kilo farklılık gösterir ancak bu döneme kadar yaklaşık 12 kilogram almanız gerekmektedir. Yapılan çalışmalar anne adayının gebe kalmadan önce ki kilosu ile gebelikte aldığı kiloların zıt oranda olduğunu göstermiştir. Yani gebe kalmadan önce zayıf olan anne adayı daha fazla kilo alırken, gebe kalmadan önce kilolu bir anne adayı daha az kilo aldığı görülmüştür.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu